Vis&Voetbal 9: 'Er is een verrassing in de maak bij FC Groningen'

Elke vrijdag bespreken onze clubwatchers William Pomp (FC Groningen) en Jonathan Ploeg (FC Emmen) de stand van zaken binnen en buiten het voetbal.

Het is jammer voor alle FC Groningen-fans en het doet hemzelf ook best zeer, maar eigenaar Lammert Wiersema van de vishandel aan het Sontplein in Groningen vreest dit weekend het ergste voor de Trots van het Noorden. Die neemt het in eigen huis op tegen Vitesse.

Wiersema heeft de laatste tijd bijna altijd bij het rechte eind als het op zijn voorspellingen aankomt. ,,Niet dat ik er verstand van heb hoor, ik kijk puur naar de cijfertjes'', zegt de visboer in een verse aflevering van Vis&Voetbal.

In bloedvorm verkerende Arnhemmers

,,Als ik zie dat Vitesse tot dusver 17 goals heeft gemaakt en FC Groningen 9 en ik tegelijkertijd constateer dat Vitesse er nog maar 5 tegen heeft en wij 10, dan weet ik wel wat ik in moet vullen op het totoformulier. Hoe jammer ik het ook vind.''

FC Groningen-watcher William Pomp denkt dat het allemaal nog best eens mee kan vallen tegen de in bloedvorm verkerende Arnhemmers. De verslaggever vermoedt dat het trainersduo Danny Buijs/Adrie Poldervaart een konijn uit de hoge hoed tovert als vervanger voor de geschorste rechtsback Damil Dakerlui. Daarbij baseert hij zich op een ultrakort gesprekje op de parkeerplaats van het Topsport Zorgcentrum met de gebroeders Van Kaam.

Strand Larsen en Suslov kersverse A-internationals

Bovendien denkt Pomp dat Jorgen Strand Larsen en Tomas Suslov dit weekend vol gas zullen gaan na hun debuut als A-international. Ze zullen zich voelen als jonge vaders, zo legt Pomp uit.

Is de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse al een affiche om u tegen te zeggen, ook FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg wacht dit weekend een zware opgave met de Drenten. Trainer Dick Lukkien en zijn mannen spelen zondagavond in Alkmaar tegen AZ.

 Smaakmaker Sergio Pena ontbreekt. Toch heeft Ploeg hoopvol nieuws over de Peruaan. Daarnaast vertelt hij hoe hij het er zelf vanaf gaat brengen als dakloze in het AZ-stadion.

Mis niets, kijk snel!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Video
menu