Nu is het raak: Niels Visker (20) uit Lageland pakt in de Spaanse badplaats Platja d 'Aro zijn eerste toernooizege in het proftennis, samen met Max Houkes uit Sleen

Niels Visker (links) en Max Houkes na hun toernooizege in Platja d 'Aro Foto: Eigen foto

Tennissers Max Houkes en Niels Visker wonnen op het internationale proftoernooi van Platja d’Aro in Spanje het dubbelspel.

In de finale ging het niet eenvoudig. De eerste set ging naar hun Spaans-Argentijnse opponenten Carlos Lopez Montagud en Alex Barrena (4-6), maar daarna namen Houkes en Visker het heft in handen. De tweede set was met 6-4 voor Houkes en Visker en in de supertiebreak was het verschil vier punten: 10-6.

Tweede maal samen

De beide noorderlingen – Houkes komt uit Sleen, Visker uit het Groningse Lageland – speelden voor de tweede maal samen. De eerste keer dat ze dat deden, in mei, haalden ze al bijna de finale in Madrid, nu was het dus helemaal raak met zelfs de toernooiwinst van het ITF World Tennis Tour-toernooi, het derde niveau in het profcircuit.

Eerste proftitel Visker

Voor Visker, die begin oktober 20 werd, is de zege zijn eerste toernooiwinst in het internationale proftenniscircuit. Houkes (21) pakte in de Noord-Spaanse badplaats zijn zevende dubbeltitel en zijn derde van dit jaar. ,,We hadden een stroeve start’’, analyseert Visker kort na de finale. ,,Sowieso speelden we geen geweldige wedstrijd’’, vult Houkes aan. ,,We serveerden allebei niet heel goed en we waren ook niet top bij het net. Maar gaandeweg werd het beter, kregen we meer vat op onze tegenstanders en werd ons netspel ook beter.’’

Penibel

In de tweede set moest het Gronings-Drentse duo even alle zeilen bijzetten toen een snelle 3-0 achterstand dreigde. ,,Toen werd het even penibel’’, zegt Visker. ,,Toen moest wel alles echt even goed. Juist toen gingen we beter tennissen en dat geeft wel moraal. Als je dit soort wedstrijden waarin we allebei niet heel goed tennisten, toch weten te winnen, dan is dat wel fijn.’’

Girona

Visker blijft nog minimaal een week in Noord-Spanje, hij gaat vlakbij Platja d’Aro een toernooi uit dezelfde categorie spelen, in Girona. Houkes is al op weg naar Sleen, hij gaat over een paar weken hardcourttoernooien spelen in het Griekse Heraklion.
Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu