Tennisser Niels Visker uit Lageland zonder problemen naar finale World Tennis Tour-toernooi Caïro

Niels Visker. Foto: Archief DVHN/Duncan Wijting

Tennisser Niels Visker blijft zichzelf en de tenniswereld verbazen. De 19-jarige Lagelander plaatste zich voor het eerst in zijn loopbaan voor de finale van een proftennistoernooi, het World Tennis Tour-toernooi in Caïro.

De eindfases van dergelijke proftoernooien, na de ATP’s en Challengers het derde niveau, worden normaliter geregeerd door spelers die rond plek 250 tot 450 van de wereld vertoeven.

Visker, tot deze week mondiaal op positie 1355 gerangschikt, moest het hoofdtoernooi zelfs via drie pittige kwalificatieronden bereiken en dus is het bereiken van de eindstrijd daarin een geweldige prestatie. De zoon van tennisleraar Alwin Visker zal nu zeker, ook al verliest hij zondag de finale, een flinke stap maken op de ATP-ranking.

Snel klaar in halve finale

De halve finale was snel gepiept. Waar Visker in de laatste rond van het kwalificatietoernooi én in de eerste twee ronden een supertiebreak en derde set nodig had, won hij de halve eindstrijd, net als in de kwartfinale, in twee snelle sets: 6-2, 6-2. De Italiaan Emiliano Maggioli was het slachtoffer.

,,Ik speelde een goeie pot’’, analyseerde Visker direct na de wedstrijd. ,,Hier had ik op gehoopt. Ik deed weinig dingen fout. Ik ging er echt voor vandaag. Veel naar het net en veel druk geven. Gelukkig lukte dat.’’

Tegenstander in finale is Serviër Miljan Zekic

In de finale treft Visker morgen de Serviër Miljan Zekic. De 32-jarige routinier behoorde vier jaar geleden nog ruim bij de beste 200 tennissers van de wereld, maar is afgezakt naar plek 510.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu