Vitesse blijft maar sukkelen onder coach Maas

Vitesse blijft maar sukkelen onder coach Maas ANP

EREDIVISIE

)Vitesse doet niet meer aan klantenbinding in de tweede helft van het seizoen. De Gelderse club verveelde de eigen aanhang zaterdag opnieuw met een nederlaag tegen Willem II (0-1).

Het Vitesse van trainer Rob Maas wil maar niet zo sprankelen als onder de in de winterstop vertrokken Peter Bosz. De club won slechts één van de laatste zeven competitieduels en wint zo allesbehalve terrein in de race om Europees voetbal. Voor Willem II kwam de uitzege als geroepen. Het elftal van trainer Jurgen Streppel nam een beetje afstand van de drie gevreesde onderste plaatsen van de eredivisie. Willem II was wel eens toe aan een succesje. De ploeg vierde de eerste overwinning in acht duels.

Vitesse probeerde aan te vallen, maar deed dat lang in zo'n laag tempo dat de defensie van Willem II zich goed kon organiseren. De supporters in het Gelredome moesten het voor rust doen wat met schaarse schoten van afstand. Ze waren voor meer naar het stadion gekomen, zo lieten ze af en toe met een fluitconcert weten.

Het duurde even, maar na ruim vijftig minuten moest doelman Kostas Lamprou van Willem II dan eindelijk serieus in actie komen. Hij voorkwam met en snoekduik een doelpunt van Marvelous Nakamba, de mannetjesputter uit Zimbabwe van Vitesse. Even later greep Willem II wel de eerste echte kans aan om te scoren. Terell Ondaan trof doel. De aanvaller kon zijn geluk niet op en vierde zijn treffer uitbundig met zijn meegereisde supporters.

Tot onvrede van de morrende aanhang kwam Vitesse niet meer tot een serieus slotoffensief. Opmerkelijk was de beslissing van trainer Maas om zijn topscorer Valeri Kazaisjvili bij een achterstand te wisselen. De Georgiër speelde niet zijn beste wedstrijd, maar werd ook nauwelijks door zijn medespelers bediend.

Nieuws

Meest gelezen

menu