Vitesse en eigenaar Gelredome voor de rechter

Vitesse en eigenaar Gelredome voor de rechter ANP

Vitesse en de eigenaar van stadion Gelredome staan maandagmiddag tegenover elkaar in de rechtbank van Arnhem. De eredivisieclub heeft een kort geding aangespannen, om huurverlaging af te dwingen gedurende de periode dat Vitesse vanwege de coronacrisis niet in het stadion kan voetballen. De zitting begint om 13.00 uur.

"Als club hebben we geprobeerd om een redelijke oplossing te vinden", zei Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse. "Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid."

De Arnhemse club betaalt naar verluidt jaarlijks 1,8 miljoen euro om in het Gelredome te mogen voetballen. Vitesse wil een halvering van de huursom voor de maanden waarin het geen wedstrijden heeft vanwege de coronacrisis. De competitie werd in maart stilgelegd en inmiddels heeft de KNVB dit seizoen beëindigd. Voor 1 september wordt niet meer gevoetbald.

Stadioneigenaar en vastgoedondernemer Michael van de Kuit heeft Vitesse naar eigen zeggen verschillende voorstellen gedaan om uit de problemen te komen. Hij vindt dat de club voor financiële hulp moet aankloppen bij de Russische grootaandeelhouder Valeriy Oyf, die miljardair is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu