Vitesse niet langs PEC Zwolle: 1-1

Vitesse niet langs PEC Zwolle: 1-1 ANP

Vanaf de aftrap probeerde Vitesse het duel te domineren. De Arnhemse ploeg was veelal in de aanval. Veel kansen leverde dat niet op. PEC Zwolle beperkte zich aanvankelijk noodgedwongen tot verdedigen. Slechts sporadisch kwam het team van trainer Ron Jans bij counters in de buurt van doelman Eloy Room. Bij een van die uitvallen claimde PEC een strafschop, na een overtreding van Maikel van der Werff op de doorgebroken Lars Veldwijk. Scheidsrechter Ed Janssen zag er tot woede van geheel PEC geen penalty in.

Aggressief

Alhoewel Vitesse in het in de eerste helft wat gezapige duel veel balbezit had, creëerde de thuisclub nauwelijks mogelijkheden. Ook PEC was aanvallend nauwelijks gevaarlijk, waardoor op wat schaarse leuke momenten na de eerste 45 minuten weinig te beleven viel.

Vitesse begon na rust agressief. Toch was PEC Zwolle het dichtst bij het openingsdoelpunt. Doelman Room reageerde uitstekend op een afstandspoeier van verdediger Dirk Marcellis. Datzelfde deed aan de andere kant kort daarna ook keeper Mickey van der Hart bij een schot van Kosuke Ota. Die actie van de goalie van PEC bleek even later uitstel van executie. Bram van Polen werkte na twintig minuten een voorzet van Renato Ibarra achter zijn eigen doelman.

Lang plezier had Vitesse niet van die voorsprong. Een paar minuten later tekende Marcellis voor de gelijkmaker. In de spannende slotfase slaagde Vitesse er ondanks verwoede pogingen niet in een beslissing te forceren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu