Vivani wint tweede etappe Dubai

Vivani wint tweede etappe Dubai ANP

Elia Viviani heeft donderdag de tweede etappe van de Ronde van Dubai op zijn naam gebracht. De Italiaanse wielrenner was na 183 kilometer koers de snelste in de eindsprint van een uitgedund peloton. Hij bleef op de streep in Palm Jumeirah zijn landgenoten Sacha Modolo en Giacomo Nizzolo voor.

Het verschil was zo duidelijk dat de Brit Ben Swift, die Viviani als laatste tempomaker van Sky lanceerde, al vroegtijdig de armen triomfantelijk omhoog kon steken. Viviani had geen concurrentie te duchten van de Brit Mark Cavendish en de Duitser Marcel Kittel. Zij waren door een valpartij in de laatste kilometer, waarvan ook Boy van Poppel het slachtoffer was, kansloos geworden. Cavendish kon nog wel aanhaken bij de eerste groep, maar zijn snelheid niet meer voorin tonen.

Door de zege nam Viviani de leiderstrui over van Kittel, die de openingsrit won. Beide coureurs hebben in het algemeen klassement dezelfde tijd. De Italiaanse klassementsaanvoerder roemde het 'treintje' van Sky, met naast Swift vooral Andy Fenn. ,,Woensdag maakten we wat fouten en kwam ik in de laatste kilometer alleen te zitten. Dat is voor mij een te lange sprint'', zei Viviani. ,,Andy en Swifty zetten me nu op 200 meter af. Perfect.''

De Italiaan bezorgde Sky het derde succes in amper 24 uur tijd. Ploeggenoot Wout Poels schreef woensdag de individuele tijdrit in de Ronde van Valencia op zijn naam, terwijl Peter Kennaugh donderdag in Australië de eerste etappe van de Herald Sun Tour won. De Brit mocht winnen van ploeggenoot Chris Froome, met wie hij samen was ontsnapt.

Nieuws

Meest gelezen

menu