Jury van Britse krant The Guardian zet Vivianne Miedema uit Hoogeveen op plek 2 van top 100 beste voetbalsters ter wereld

Vivianne Miedema. Foto: ANP

Vivianne Miedema uit Hoogeveen staat op de tweede plek in de top 100 van beste voetbalsters ter wereld die de Britse krant The Guardian heeft opgesteld. De Spaanse Alexia Putellas voert die ranglijst aan.

Putellas, ploeggenote van Lieke Martens bij FC Barcelona, ontving onlangs al de Gouden Bal op het gala van France Football. Ook de 86 juryleden van The Guardian, bestaande uit oud-spelers, coaches en journalisten, kwamen bij Putellas uit als beste voetbalster ter wereld.

De voor Arsenal uitkomende Miedema eindigde als tweede. De topschutter aller tijden van Oranje won onlangs de verkiezing van beste voetbalster ter wereld van de BBC.

Lieke Martens op 9

Lieke Martens eindigde op de ranglijst van The Guardian op de negende plaats. De Limburgse linksbuiten won afgelopen seizoen met Barcelona de ‘dubbel’ in Spanje en de Champions League. Andere Nederlandse voetbalsters in de lijst zijn Daniëlle van de Donk (36e) en Jill Roord (76e).

Onder anderen oud-voetbalster Leonne Stentler, trainer Robert de Pauw van de vrouwen van FC Twente en NOS-sportjournaliste Rivkah op het Veld zitten in de jury van The Guardian.

Nieuws

menu