Voetbalbaas Del Nero alweer met verlof

Voetbalbaas Del Nero alweer met verlof ANP

De rentree van de zeer omstreden voorzitter Marco Polo Del Nero bij de Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft precies één dag geduurd. De CBF maakte donderdag bekend dat hij opnieuw met verlof gaat. Deze keer gaat het om een vrijwillige periode van 150 dagen. ,,Om persoonlijke redenen'', liet de CBF weten.

Del Nero keerde eerder deze week terug in functie na een absentie van 45 dagen. De Zuid-Amerikaan nam verlof om zichzelf te kunnen verdedigen tegen de zware beschuldigingen aan zijn adres. De Amerikaanse justitie klaagde hem in het onderzoek naar het omkopingsschandaal bij de wereldvoetbalbond FIFA op 3 december aan wegens fraude en corruptie. Hij zou onder meer bij de verkoop van tv- en marketingrechten miljoenen aan smeergeld hebben ontvangen.

Del Nero was in april 2015 de opvolger van José Maria Marin, die in mei vanwege soortgelijke beschuldigingen werd opgepakt. Hij is in afwachting van zijn rechtszaak in New York. Diens voorganger Ricardo Teixeira werd in december door de Amerikanen eveneens aangeklaagd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu