Voetbalclub Newcastle United staat voor dubieuze overname

Voetbalclub Newcastle United staat voor dubieuze overname ANP

De Engelse voetbalclub Newcastle United komt mogelijk in handen van een consortium uit Saudi-Arabië. Het investeringsfonds PIF zou zo'n 350 miljoen euro over hebben voor 80 procent van de aandelen van de huidige nummer dertien van de Premier League, melden verschillende Britse media.

Newcastle United is nu nog in handen van Mike Ashley, die de club in 2007 voor 150 miljoen euro overnam. De ondernemer, rijk geworden met de verkoop van sportkleding, is niet populair bij de achterban van zijn club die allang niet meer meestrijdt om de prijzen. Newcastle United degradeerde de afgelopen tien jaar tweemaal uit de Premier League.

In Engeland is lang niet iedereen positief over de mogelijke overname. Mohammad bin Salman is namelijk de voorzitter van het investeringsfonds PIF. De steenrijke kroonprins van Saudi-Arabië wordt door de Amerikaanse inlichtingsdienst CIA verdacht van betrokkenheid bij de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi in Turkije.

Het is onduidelijk wat voor plannen Mohammad bin Salman met Newcastle United heeft. Hij is nog rijker dan Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, de eigenaar van Manchester City uit Abu Dhabi.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu