Voetbaljeugd mag zaterdag eindelijk weer spelen om het echie in de KNVB Regiocup

Voetbal. Foto: Pixabay.com

Liefst acht maanden hebben ze er op moeten wachten, maar vanaf komende zaterdag kunnen de jeugdteams in de categorieën tot en met 17 jaar in het kader van de KNVB Regiocup eindelijk weer wedstrijden om het echie spelen.

Vanwege de coronabeperkingen van de overheid waren al die tijd alleen trainingspartijtjes op de eigen voetbalvereniging toegestaan, maar door de afgelopen week aangekondigde versoepelingen zijn jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen weer volledig toegestaan.

Vier speelrondes

De KNVB Regiocup is het alternatief voor de competities die dit seizoen niet meer konden worden hervat. De Regiocup bestaat uit vier speelrondes die in het weekend van 5 en 6 juni, 12 en 13 juni, 19 en 20 juni en 26 en 27 juni worden afgewerkt. Daarna begint de zomerstop.

‘Hier worden we blij van’

Zo’n 33.000 jeugdteams hebben zich ingeschreven. ,,Het is heel belangrijk dat kinderen nog voor de zomervakantie het voetbalgevoel en spelplezier weer helemaal terug hebben. Hier worden we blij van. Heel fijn dat onze leden eindelijk weer een nieuwe prikkel krijgen om te blijven voetballen”, schrijft de voetbalbond op haar website.

Spelers vanaf 18 jaar mogen weer volledig trainen

Voor spelers vanaf 18 jaar komen de versoepelingen weliswaar te laat. Toch is goed nieuws: de senioren mogen met ingang van zaterdag weer volledig trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu