Voetballen op zomerse middagen in Italië stuit op weerstand

Voetballen op zomerse middagen in Italië stuit op weerstand ANP

Indien later deze week wordt besloten om de voetbalcompetitie in de Italiaanse Serie A rond half juni te hervatten, zal het spelen van middagwedstrijden in de zomerse hitte op weerstand stuiten. De beoogde planning staat nu al ter discussie. "Dat is niet haalbaar, je riskeert daarmee de veiligheid van de spelers", betoogt aanvoerder Daniele Gastaldello van Brescia. "Voetballen om 16.30 uur zou schandalig zijn."

Ook de Italiaanse spelersvakbond (AIC) is fel gekant tegen duels die in de loop van de middag zouden moeten beginnen. "Om 16.30 uur aftrappen in hartje zomer? Dat gaat echt niet gebeuren. De voorzitters van de clubs denken alleen maar aan de tv-uitzendingen en niet aan de gezondheid van de spelers", reageert Umberto Calcagno, de vice-voorzitter van AIC.

In het restant van de Serie A moeten in relatief korte tijd nog twaalf speelronden worden afgewerkt. De normale aanvangstijden (12.30, 15.00, 18.00 en 21.00 uur) zijn al niet meer van kracht. Voor de resterende duels wordt vooralsnog gewerkt met drie starttijden: 16.30, 18.45 en 21.00 uur.

De Italiaanse regering neemt donderdag waarschijnlijk een besluit over het al dan niet hervatten van de Serie A en dan eventueel ook over een begindatum.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu