Voetballer Sherida Spitse uit Emmen mist Olympische Spelen in Japan door blessure

Sherida Spitse uit Emmen in actie voor het Nederlands elftal tegen Wales. Foto ANP

Recordinternational Sherida Spitse mist het olympische voetbaltoernooi. De 31-jarige middenvelder van Ajax, woonachtig in Emmen, liep maandag een knieblessure op tijdens de training van het Nederlands vrouwenelftal.

Daardoor is Spitse de komende weken niet inzetbaar voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

De teleurstelling bij Spitse is groot. ,,En opeens spat die grote droom uit èèn… Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn. Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie", laat Spitse op Twitter weten. In een videoboodschap roept ze de fans op het team te blijven steunen. ,,Dat doe ik ook vanuit huis. We doen het samen."

Standby

De 188-voudig international van de OranjeLeeuwinnen wordt in de olympische selectie vervangen door Joëlle Smits. De speelster van VfL Wolfsburg is samen met ADO Den Haag-keeper Barbara Lorsheyd één van de twee standby-speelsters die nog tot het eerste duel bij de spelersgroep in Japan zou meetrainen.

De Nederlandse voetbalsters doen in Japan voor het eerst mee aan de Spelen. De vrouwen beginnen het toernooi in de groepsfase woensdag met het duel met Zambia.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Olympische Spelen
Olympische Spelen
menu