Voetballer van Cadiz blijft weg bij coronatest

Voetballer van Cadiz blijft weg bij coronatest ANP

Cadiz' centrale verdediger Rafael Jiménez, beter bekend onder zijn voetbalnaam Fali, is woensdag niet komen opdagen op de training waar de spelers van zijn club werden getest op het coronavirus. Dat meldt de krant El País. Alle clubs uit de twee hoogste voetbalklassen van Spanje testen hun spelers momenteel voordat ze de training weer hervatten. De Spaanse competitie gaat mogelijk in juni weer verder.

Fali is de eerste voetballer in Spanje die niet op de training is verschenen sinds de autoriteiten deze week aankondigden dat de clubs weer aan het werk mochten. De 26-jarige verdediger vertelde afgelopen maand op de radiozender COPE dat hij zijn gezondheid niet wilde riskeren door te gaan voetballen.

"Ik keer niet terug op het veld zo lang er ook maar een miniem risico is. Als ik daardoor moet stoppen, dan doe ik dat", zei hij. Volgens El País heeft Cadiz, de koploper in de tweede divisie in Spanje, een gesprek met Fali gepland om hem over te halen een test te ondergaan en weer aan te sluiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu