Voetballers Duitsland gewezen op regels bij juichen

Voetballers Duitsland gewezen op regels bij juichen ANP

Voetballers in de Bundesliga zullen er dagelijks aan worden herinnerd de regels voor de 1,5 meter afstand te respecteren. Dat zei Robert Klein, een van de directeuren van de Duitse Liga DFL, naar aanleiding van het met elkaar iets te enthousiast vieren van een doelpunt door spelers van Hertha BSC bij hun zege op Hoffenheim.

Teams was opgedragen in het kader van de veiligheidsregels rond de hervatting van de competitie na de coronapauze een doelpunt niet met de hele groep te vieren. Een van de doelpuntenmakers, de Bosniër Vedad Ibisevic, reageerde na de ophef dat voetballers geen robots zijn, maar Klein wees op de regels. "In het hygiëneprotocol staat de regel dat doelpunten gevierd moeten worden met inachtneming van de 'social distance'- regel", zei de DFL-functionaris. "Maar je kunt je voorstellen dat in de vreugde na een doelpunt spelers dichter in elkaars buurt komen."

Volgens Klein wordt er door de clubs "hard gewerkt" om de regels na te leven. "Ze spreken elke dag met de spelers om ze eraan te herinneren wat nodig is om er zeker van te kunnen zijn dat we het seizoen kunnen afmaken."

Nieuws

Meest gelezen

menu