Voetballers Real Sociedad compenseren seizoenkaarthouders

Voetballers Real Sociedad compenseren seizoenkaarthouders ANP

De voetballers van de Spaanse club Real Sociedad nemen voor dit seizoen genoegen met minder salaris. Het geld dat de club daarmee uitspaart, wordt gebruikt als compensatie voor de seizoenkaarthouders. Vanwege het coronavirus ligt ook in Spanje de voetbalcompetitie al een maand stil.

Het is onduidelijk of La Liga kan worden uitgespeeld en zo ja, of dat dan met publiek op de tribunes gebeurt. De clubleiding van Sociedad, de verrassende nummer 4 van de ranglijst, sloot een akkoord met de spelers. Ze nemen genoegen met 20 procent minder salaris als het seizoen niet meer wordt uitgespeeld en met 5 procent minder als er uiteindelijk wel nog wordt gevoetbald. De seizoenkaarthouders van de Baskische club krijgen allemaal sowieso 20 procent van hun abonnement terug.

De voetballers kunnen vanaf dinsdag weer terecht op trainingscomplex Zubieta. Niet voor een groepstraining, maar om individueel aan de slag te gaan. Bij Real Sociedad spelen onder anderen Martin Ødegaard (oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse) en Alexander Isak (ex-Willem II). De Baskische ploeg presteert niet alleen goed in de competitie, maar heeft ook de finale van het Spaanse bekertoernooi gehaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu