Voetballers van Southampton leveren in tijdens coronacrisis

Voetballers van Southampton leveren in tijdens coronacrisis ANP

De voetballers en technische staf van Southampton leveren in april, mei en juni een deel van het salaris in om de club tegemoet te komen in de financiële gevolgen van de coronacrisis.

Southampton meldt niet hoeveel de voetballers gaan inleveren. Wel hebben de eigenaren van de huidige nummer 14 van de Premier League besloten geen gebruik te maken van een overheidsregeling. Ze betalen al het kantoorpersoneel in ieder geval tot 30 juni volledig door.

Liverpool maakte aanvankelijk bekend dat het wel gebruik wilde maken van de overheidsregeling maar heeft die beslissing inmiddels teruggedraaid. Veel Britten vonden het schandalig dat een rijke club als Liverpool de overheid wilde laten opdraaien voor 80 procent van het salaris van het kantoorpersoneel. Die regeling zou vooral bedoeld zijn voor kleine bedrijven met grote financiële problemen.

De Premier League ligt stil vanwege het coronavirus. "Het seizoen zal alleen worden hervat als het veilig en passend is, en alleen met de volledige steun van de overheid en onder medische begeleiding", meldden alle clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse in een gemeenschappelijke verklaring.

Nieuws

Meest gelezen

menu