Voetbalster Bloodworth zonder angst terug op het veld

Voetbalster Bloodworth zonder angst terug op het veld ANP

Zonder angst stapt voetbalster Dominique Bloodworth vrijdag het veld weer op voor de hervatting van de Bundesliga voor vrouwen. De 25-jarige Limburgse, een vaste waarde in Oranje, is de afgelopen weken net als alle andere speelsters en stafleden uit de Duitse competitie herhaaldelijk getest op het coronavirus. "Ik voel me veilig", zegt Bloodworth. "Iedereen is getest, we volgen een protocol waar heel goed over is nagedacht. Het is fijn om te weten dat iedereen waarmee je op het veld staat gezond is."

In navolging van de Bundesliga voor mannen gaan ook de Duitse vrouwenclubs verder met het seizoen. Bloodworth koerst met VfL Wolfsburg onbedreigd af op de vierde landstitel op rij. De groene brigade, een topclub in het vrouwenvoetbal, is ook nog actief in het bekertoernooi en in de Champions League, al is het onzeker of die kan worden afgemaakt. Wolfsburg hervat de competitie tegen 1. FC Köln.

Net als bij de mannen gebeurt dat voor lege tribunes. In de vrouwencompetitie geldt hetzelfde protocol met strikte voorschriften. Dat betekent dat Bloodworth met al haar teamgenotes in quarantaine is gegaan in een hotel. "Superfijn dat we weer kunnen gaan voetballen. Ik was ook wel een beetje klaar met al dat hardlopen. Toen we in maart niet meer mochten trainen, kregen we een individueel programma mee naar huis. Bijna dagelijks 10 kilometer rennen en krachttraining. Mijn lichaam moest daar wel aan wennen, je bent gewend om te voetballen. Gelukkig konden we na een tijdje weer in kleine groepjes gaan trainen en sinds twee weken met de hele groep. Lekker weer voetballen."

Grote kans

Duitsland loopt in de wereld voorop in het hervatten van sportcompetities. De aandacht voor de Bundesliga was de afgelopen weken enorm. "De Duitsers zijn best trots dat iedereen nu naar hun competitie kijkt. Voor de vrouwencompetitie is dit ook een grote kans. De Duitse bond DFB gaat de wedstrijden online streamen. Hopelijk komt er ook bij ons iets los."

Bloodworth weet dat de mondiale coronacrisis op allerlei vlakken grote financiële gevolgen heeft. De verdedigster rekent er echter op dat het vrouwenvoetbal na de ontwikkelingen in de afgelopen decennia inmiddels sterk genoeg is om overeind te blijven. "We hebben hard moeten knokken om gezien te worden. Met z'n allen hebben we een bepaalde weg ingezet en de populariteit is nu zo groot, dat ik niet denk dat we terug gaan vallen. Er zijn zoveel platformen waarop we ons kunnen laten zien. De FIFA en de UEFA steken er veel geld in. Het vrouwenvoetbal is sterk genoeg om hier doorheen te komen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu