Voetbalsters trainen met halve selectie

Voetbalsters trainen met halve selectie ANP

Natuurlijk had bondscoach Arjan van der Laan van de Nederlandse voetbalsters graag nu al met een volledige selectie toegewerkt naar het olympisch kwalificatietoernooi, dat volgende week begint. Hij miste maandag op het kunstgrasveld van VVOG in Harderwijk echter liefst twaalf internationals, die allemaal in het buitenland spelen. Van der Laan beseft maar al te goed dat dit typerend is voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland.

,,De helft van onze selectie is al zo ver dat ze hun boterham kunnen verdienen met voetballen. Dat geeft de potentie en kwaliteit van deze groep aan'', zei Van der Laan, die vorige week ook al een tweedaags trainingskamp met Oranje belegde. Pas volgende week maandag, twee dagen voor de start van het OKT tegen Zwitserland, heeft Van der Laan alle internationals uit Scandinavië, Engeland, Duitsland en Frankrijk tot zijn beschikking.

,,Ach, dit is voor ons een extra trainingskamp. Andere landen hebben deze dagen niet eens. Wij denken dat we met 50 procent aanwezigheid meer kunnen doen dan helemaal niets. Ook deze dagen zijn nuttig'', aldus de nieuwe bondscoach.

Steeds meer internationals waaieren uit over Europa. Sari van Veenendaal, Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk gingen afgelopen jaar naar Arsenal, aanvoerster Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden naar Liverpool, Anouk Dekker koos voor een Frans avontuur bij Montpellier en Manon Melis steekt na het OKT zelfs de oceaan over naar de Verenigde Staten. De topschutter aller tijden van Oranje (57 doelpunten) stond maandag als enige 'buitenlandse' international op het veld in Harderwijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu