Voetbalvereniging HSC uit Sappemeer overweegt overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal

Voetbalvereniging HSC uit Sappemeer overweegt in de nabije toekomst te stoppen met prestatievoetbal op zondag en over te stappen naar de zaterdag.

HSC 1 speelt nu op zondag, in de derde klasse.

HSC 1 speelt nu op zondag, in de derde klasse. Foto: Archief DVHN/ Jan Kanning

De 122-jarige voetbalclub heeft een werkgroep aangesteld die onderzoekt of het haalbaar is met ingang van het seizoen 2022/ 2023 over te stappen. Ongeacht de uitkomst van dit onderzoek, blijft het evenwel ook in de toekomst mogelijk op zondag recreatief te voetballen.

De werkgroep peilt eerste de mening van de eerste selectie en de staf. Daarna legt ze haar oor te luister bij de andere seniorenteams en de onder 17-afdeling. Ook ereleden, vrijwilligers, sponsor, oud-HSC en de vrienden van HSC worden geconsulteerd.

Zaterdagvoetbal populairder

De Hermes SVV Combinatie (HSC) schrijft op haar website de werkgroep te hebben aangesteld omdat het zaterdagvoetbal in ons land steeds populairder wordt en ‘er bij ons in de nabije omgeving ook veel zondag 1-teams verhuizen naar de zaterdag ofwel helemaal verdwijnen (voorbeeld Kiel-Windeweer)‘.

Horizontaal overstappen

Overstappen wordt bovendien aantrekkelijker doordat voetbalbond KNVB het tegenwoordig toestaat horizontaal over te stappen, dat wil zeggen - in het geval van HSC - van de derde klasse zondag naar de derde klasse zaterdag. Voorheen moesten clubs die switchten op het laagste niveau instappen.

De werkgroep presenteert half september de resultaten van het onderzoek. Vervolgens moeten de leden in een algemene ledenvergadering beslissen over de overstap. Dat moet vanwege de inschrijving bij de KNVB voor 1 oktober van dit jaar gebeuren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu