Voetbalvereniging Veendam 1894 stapt over van zondag- naar zaterdagvoetbal. 'Nog niet eens heel lang geleden hadden wij zes elftallen op de zondag. Nu nog maar twee'

Foto: Archief DVHN/ Jan Kanning

Veendam 1894 stopt vanaf het seizoen 2022/ 2023 met prestatievoetbal op de zondag. De club maakt de switch naar het zaterdagvoetbal.

Dit is maandag besloten in de algemene ledenvergadering van de club.

De KNVB maakt het met ingang van het seizoen 2022/ 2023 mogelijk horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag (of andersom). Dat wil zeggen - in het geval van Veendam 1894 - van de tweede klasse zondag naar de tweede klasse zaterdag. Mits de mannen van Wietse de Blois zich handhaven, uiteraard.

Populariteit zondagvoetbal neemt af

Uit onderzoek voorafgaande aan de ledenvergadering bleek al dat een groot deel van de zondagselectie graag overstapt naar de zaterdag. De populariteit voor het zondagvoetbal bleek de laatste jaren ook al sterk af te nemen.

‘Nog niet eens heel lang geleden hadden wij zes elftallen op de zondag. Nu nog maar twee’, licht voorzitter Jeroen Adam op de website van de club toe. ‘En dat ging de afgelopen periode met veel kunst- en vliegwerk.’

De huidige zaterdagafdeling van Veendam 1894 ziet bovendien geen bezwaren in de koerswijziging.

Nieuws

Meest gelezen

menu