Volendam berust in de beslissing: het is klaar zo

Volendam berust in de beslissing: het is klaar zo ANP

FC Volendam berust in de beslissing van de KNVB dat de club niet naar de eredivisie promoveert. "Het is goed zo", zei advocaat Keje Molenaar die de club uit de Keuken Kampioen Divisie vrijdag vertegenwoordigde tijdens een videocall met de KNVB en alle profclubs.

Volendam won eerder dit seizoen een periodetitel, net als NAC. Normaal gesproken had de club in de play-offs voor promotie mogen strijden. Onder meer tegen de nummer 16 van de eredivisie, die in de laatste stand werd bekleed door Fortuna Sittard.

"Daarom heb ik ook voorgesteld om te loten", zei Molenaar. "Volendam, NAC en Fortuna in een pot en kijken wat er gebeurt. Maar dat idee is over nu Cambuur en De Graafschap ook niet promoveren. Dan houdt het voor ons ook op."

Bekerfinale

"Voor ons is het een beetje zuur", zei Molenaar. "Maar wat denk je van FC Utrecht? Die zouden een bekerfinale spelen en stonden maar drie punten achter op Willem II, terwijl ze ook nog eens een wedstrijd minder hadden gespeeld. Ik denk dat Utrecht misschien nog wel een robbertje gaat vechten. Zij zouden toch op een of andere manier ergens van moeten gaan profiteren."

Als het aan de KNVB ligt, dan verdelen de Europese deelnemers een deel van de premies over de rest van de clubs in het betaalde voetbal. "Maar geen van die clubs heeft gereageerd op dat verzoek", zei Molenaar. "Misschien komt dat nog."

NAC Breda, eveneens winnaar van een periodetitel, laat in een eerste reactie weten dat het teleurgesteld is dat een reële kans op promotie is verdwenen. "De KNVB heeft de lastige taak gehad dit besluit te nemen", meldt de club. "Er is geen scenario denkbaar waarbij niemand geraakt wordt. Ondanks dat zal NAC zich beraden op de nadelige gevolgen van dit besluit en de verhaalmogelijkheden. Zo strijdvaardig als NAC is zal zij opkomen voor haar rechten."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu