Volleyballer Geoffrey van Gent van het Groningse Lycurgus hoort eindelijk testuitslag en heeft geen corona

Lycurgus-speler Geoffrey van Gent blijkt na een test geen corona te hebben. Foto Jan Kanning

Volleyballer Geoffrey van Gent van het Groningse Amysoft Lycurgus heeft geen corona. Dat heeft een bij de uit Hoogeveen afkomstige diagonaalspeler afgenomen test uitgewezen.

Van Gent, die na verkoudsheidsklachten al meer dan een week in quarantaine zat, heeft de uitslag eindelijk te horen gekregen. Volgens de speler zelf en zijn coach Arjan Taaij heeft de onzekerheid rond zijn gezondheidssituatie veel te lang geduurd.

GGD

Toen Van Gent afgelopen dinsdag vanwege zijn verkoudheidsklachten met de GGD belde, kon hij daar pas op donderdagmiddag getest worden. Vervolgens duurde het vier dagen voordat de uitslag van de test bekend werd. ,,Geoffrey zat noodgedwongen zeven dagen thuis. Op die manier hebben we een probleem in Nederland. En dat geldt voor elke werknemer. Doe dan géén uitspraak dat je na een coronatest binnen 48 uur de uitslag moet krijgen. Ik kan me voorstellen dat ondernemers van deze gang van zaken niet heel blij worden. We hebben in Nederland nog heel wat te doen als dit de gang van zaken is’’, zei coach Taaij.

Oefenduels tegen Jong Oranje

Volgens hem overweegt Lycurgus de corona-testen voortaan door een commercieel bedrijf te laten nemen om wel snel duidelijkheid te krijgen. Van Gent trainde maandag na een week nietsdoen weer voor het eerst mee met het team. Hij zit weer bij de selectie, maar het is nog niet bekend of hij in actie komt tijdens de oefenduels van Lycurgus tegen Jong Oranje. Die worden dinsdag en woensdag in het Alfa-college sportcentrum in Groningen ‘s middags vanaf kwart voor vijf gespeeld.

De wedstrijd woensdag is live online via Sport Noord bij deze krant te zien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu