Volleyballers Lycurgus knokken zich naar zege op Houten

GRONINGEN - Volleybal, Lycurgus - Taurus, beker, seizoen 2019-2010, 24-11-2019, Lycurgus speler Mitch Perinar passeert het blok van Taurus Foto: Jan Kanning

Dankzij een 3-0 overwinning woensdagavond op Houten staan de volleyballers van het Groningse Lycurgus weer wat steviger op de tweede plek in de eredivisie.

Hoewel de zege in sets gemeten maximaal was, speelde Lycurgus tegen het veel lager geklasseerde Houten bepaald geen gemakkelijke wedstrijd. De Groningers moesten vol aan de bak om te voorkomen dat de winst naar Houten ging. Wat zomaar had gekund, zoals de setstanden van 19-25, 25-27 en 25-27 laten zien.

Zeer close

Het was met name in sets twee en drie zeer close en het scheelde weinig of het kwartje was naar de kant van de Utrechters gevallen. De eerste set was voor Lycurgus nog het minst problematisch: de mannen van coach Arjan Taaij stonden voortdurend tot op het eind op voorsprong.

De tweede set verliep echter heel wat minder voorspoedig. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd tussen beide teams, waarbij het Houten was dat lang voorstond. Lycurgus liet aanvallend en verdedigend te veel steken vallen, maar bleek wederom te kunnen knokken voor een goed resultaat. De Groningers werden op tijd wakker, kwamen op 20-20 langszij, maar zagen het thuisteam het initiatief weer overnemen. Na goede harde services liep Houten uit naar een 24-21 voorsprong en had nog slechts een puntje nodig voor setwinst.

Ghanbari

Zover kwam het niet, waarbij Hossein Ghanbari en Sander Scheper blokkerend belangrijk waren. Het werd nog even 25-25, waarna Frits van Gestel met een smash en een succesvol blok de set met 25-27 voor Lycurgus binnenhaalde.

De derde en uiteindelijk laatste set leek een kopie van de voorgaande. Ook deze set ging tot het gaatje. Houten kwam weer een tijdje voor, waarna Lycurgus zich in de slotfase opnieuw langszij en voorbij de Utrechters vocht. Ook nu kon het bij 25-25 nog anders uitpakken, maar zorgden Bennie Tuinstra en het blok van Mitch Perinar en Sander Scheper voor de 25-27 winst van de set en de wedstrijd.

Op kop

Omdat Dynamo in de midweekse competitieronde met 3-0 van Orion uit Doetinchem won, blijven de Apeldoorners op kop staan van de eredivisie. Lycurgus volgt met een wedstrijd minder gespeeld daarachter.

Houten-Lycurgus 0-3

Setstanden: 19-25, 25-27 en 25-27.

Volgende wedstrijd: zaterdag, 20.00 uur: Lycurgus-Sliedrecht Sport

Nieuws

Meest gelezen

menu