Volleyballers Lycurgus sluiten oefencampagne met twee zeges af en hebben goede generale voor komende strijd om de Supercup

Jerome Cross slaat hard langs het Orion-blok. Foto Duncan Wijting

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben hun oefencampagne met twee overwinningen op Sliedrecht Sport en Orion zaterdag goed afgesloten.

Dat geeft vertrouwen voor de strijd om de Supercup komend weekeinde, waar de Groningers deze beide ploegen weer tegenkomen. Omdat er in het door corona voortijdig gestopte afgelopen seizoen geen landskampioen was, wordt de eerste prijs in het nieuwe seizoen nu niet in een tweestrijd met bekerwinnaar Lycurgus beslist. In Ede strijden straks vier teams om de Supercup, waarbij het kwartet wordt volgemaakt door het sterke Dynamo uit Apeldoorn.

Gegroeid

Lycurgus-coach Arjan Taaij was niet altijd even tevreden over wat zijn mannen in de twee oefenduels tegen Sliedrecht Sport en Orion lieten zien voor zo’n zestig supporters in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen. Maar zijn team is duidelijk gedurende de oefencampagne gegroeid en kan erg goed spelen. Zoals bleek in de eerste set tegen de landskampioen van 2019, Orion.

Aan de kant gezet

De Achterhoekers werden door een aanvallend en verdedigend sterk Lycurgus in die set met maar liefst 25-6 aan de kant gezet. In de tweede set herstelden de gasten zich enigszins, maar moesten wederom, dit keer met 25-18, in Lycurgus hun meerdere erkennen. Een derde set kwam er dit duel niet meer, omdat Orion zich te vermoeid voelde. Het team had daarvoor al drie sets gespeeld tegen Sliedrecht en met 2-1 gewonnen.

Uitblinker

Voor dat duel trad eerder op de middag Lycurgus tegen Sliedrecht Sport aan. Lycurgus kwam wat moeizaam op gang, maar wist de eerste set met 25-23 naar zich toe te trekken. In set twee maakte vooral een uitblinkende passer-loper Bennie Tuinstra het verschil voor de Groningers met 25-18 winst tot gevolg. Het laatste punt was een beetje gelukkig voor Tuinstra met een serv via de netrand.

Verloren zoon

De derde en laatste set ging van de kant van Lycurgus weer wat moeizamer. De Groningers stonden in de slotfase zelfs even achter en zagen Sliedrecht Sport op 24-25 een setpoint niet benutten. De teruggekeerde ‘verloren zoon’ Auke van de Kamp en de uitstekende Canadese hard hitter Jerome Cross zorgden vervolgens met respectievelijk 26-25 en 27-25 voor setwinst en een 3-0 overwinning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu