Volleyballers Lycurgus verliezen ruim in tweede oefenduel van Volley Roeselare

De Canadese aanwinst Jerome Cross van Lycurgus. Foto Jan Kanning

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben hun tweede oefenduel tegen het Belgische Volley Roeselare met 4-0 verloren.

De Belgen hadden donderdag in eigen huis veel minder moeite met de Groningers dan in de eerste ontmoeting een dag eerder. Toen speelde Lycurgus nog met 2-2 gelijk tegen topteam Volley Roeselare.

Jerome Cross

Donderdag eindigde het duel in 25-15, 27-25, 25-15 en 27-25 voor de thuisclub. De Canadese aanwinst Jerome Cross van Lycurgus kwam vanwege hamstringklachten in de tweede oefenwedstrijd niet meer in actie. Omdat Geoffrey van Gent door verkoudheidsklachten in Nederland was achtergebleven, was er daardoor geen diagonaal-speler meer beschikbaar. Passer-loper Erik van der Schaaf nam die positie daarom noodgdwongen voor zijn rekening.

Debuut

De Canadezen Cross en Luke Herr maakten woensdag hun debuut voor Lycurgus, terwijl Auke van de Kamp na een buitenlands avontuur zijn rentree in het team beleefde. Jesper van Muijden ontbrak nog bij Lycurgus. De middenaanvaller is met Jong Oranje in voorbereiding op het EK.

De service-druk bij de Groningers viel op, waarbij aanwinsten Cross en Herr lieten zien hard te kunnen serveren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu