Volleyballers Lycurgus zijn al zeker van finale om de Supercup nadat Sliedrecht Sport door coronabesmettingen niet in de halve finale kan aantreden

Hossein Ghanbari (links) en de rest van Lycurgus gaat zondag de finale om de Supercup spelen. Foto Archief/Jan Kanning

De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn door het terugtrekken van Sliedrecht Sport meteen geplaatst voor de finale van de Supercup zondag in Ede.

Sliedrecht Sport kan zaterdag de halve finale tegen de Groningers niet spelen door coronabesmettingen binnen de selectie. Binnen de selectie van Sliedrecht zijn meerdere spelers positief getest.

Heel jammer

Daarop besloten de Zuidhollanders het mannenteam uit het toernooi, waaraan verder in de Van der Knaaphal in Ede nog Dynamo en Orion meedoen, terug te trekken. Sliedrecht Sport zegt het besluit heel jammer te vinden voor het Supercup-toernooi, het team en de online-toeschouwers.

Tegenstander is afwachten

Wie zondag in de finale de tegenstander wordt van Lycurgus, dat vorig seizoen de nationale beker won, is afwachten. Dat wordt de winnaar van de halve finale tussen Dynamo en Orion die zaterdag wel doorgaat. Sliedrecht Sport en Orion oefenden afgelopen zaterdag al tegen Lycurgus in Groningen, maar het Groningse team heeft geen gezondheidsklachten.

De vrouwen van Sliedrecht Sport nemen wel deel aan de Supercup, waarin zij strijden tegen VC Sneek.

Livestream

Lycurgus speelt de finale zondagmiddag om 16.00 uur. De aanvangstijd van Dynamo-Orion is naar later verplaatst naar zaterdagmiddag 17.30 uur. De wedstrijden van de Supercup zijn live te volgen via een stream op volleybal.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu