Volleyballers Lycurgus zonder te spelen naar volgende ronde in Europees Cup-toernooi; Finse tegenstander trekt zich terug vanwege corona

Luke Herr van Lycurgus duikt naar de bal tijdens de wedstrijd om de Supercup. Foto ANP/Ronald Hoogendoorn

De volleyballers van Amysoft Lycurgus uit Groningen zijn zonder te spelen door naar de volgende ronde van de Europese CEV-Cup.

De Finse tegenstander Sastamala heeft zich uit de zestiende finales teruggetrokken vanwege de corona-epidemie. Daardoor is Lycurgus automatisch door naar de volgende ronde.

Het Finse team ziet door het snel toenemend aantal besmettingen in Europa geen mogelijkheden om te reizen van en naar Finland. Dat geldt zowel voor zichzelf als voor de tegenstander. Momenteel zit Sastamala in quarantaine vanwege een aantal positieve gevallen in het team.

Begin december

De achtste finales staan voor Lycurgus nu begin december op het programma. De tegenstander zal later bekend worden. Het wordt een ploeg van het kwartet Jasterzebski Wegiel uit Polen, Fino Kaposvar VC uit Hongarije, waartegen vorig seizoen al werd gespeeld, CSM Arcada Galati uit Roemenië of het Bulgaarse Montana Volley.

Jammer

Coach Arjan Taaij van Lycurgus noemt het jammer dat de Europese duels tegen de Finnen niet kunnen doorgaan: ,,Maar het is zoals de realiteit is. Iedere club maakt een eigen afweging en dat respecteren we. Het is voor de spelers uiteraard ook niet leuk. Europees spelen is toch vaak een belangrijke motivatie. Het is niet gezegd dat we niet alsnog Europees gaan spelen met denk ik ook wel sportieve kansen om verder te komen. Je ziet nu al dat het een gek volleybaljaar gaat worden. Zowel Europees als in de Nederlandse competitie.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu