Vonn raakt opnieuw geblesseerd

Vonn raakt opnieuw geblesseerd ANP

Lindsey Vonn is zaterdag opnieuw geblesseerd geraakt. De Amerikaanse skiester ging tijdens de super-G in Soldeu (Andorra), onder moeilijke omstandigheden met verse sneeuw, hard onderuit in het zicht van de finish. Ze bleef enige tijd roerloos liggen. Vonn werd op de piste behandeld en een minuut of tien later met een brace om het rechterbeen op een sleetje afgevoerd.

De skiester meldde later echter dat ze een scheurtje in haar linkerknie heeft. ,,Door de zachte sneeuw ben ik redelijk hard onderuit gegaan. Röntgenfoto's hebben laten zien dat ik een scheurtje in mijn linkerknie heb. Ik krijg maandag een MRI-scan'', aldus Vonn in een bericht op haar Instagram-account. De Amerikaanse zegt het toernooi, ondanks haar blessure, niet meteen vaarwel. Wellicht komt ze zondag op de supercombinatie zelfs nog in actie. ,,Het is afwachten. Ik kijk morgen hoe ik me voel en dan besluit ik of ik mee kan doen. Ik houd jullie op de hoogte'', sluit ze haar bericht af.

Vonn is de voorbije jaren vaak geplaagd door blessureleed. Tijdens de WK 2013 in Schladming scheurde ze een kruisband in de rechterknie. Door dezelfde kwetsuur ontbrak ze een jaar later op de Olympische Spelen van Sotsji. Vlak voor het begin van dit seizoen brak ze tijdens de training in Nieuw-Zeeland een enkel. De Amerikaanse routinier, gespecialiseerd op de snelheidsonderdelen, kwam telkens sterk terug.

Het ongeluk van de favoriete overschaduwde de race in de Pyreneeën. De podiumbezetting was voor de wereldbekerstrijd toch al bijzaak. De Italiaanse Federica Brignone won vóór de Amerikaanse Laurenne Ross en de Oostenrijkse Tamara Tippler. Zij worden doorgaans niet voorin verwacht maar profiteerden ditmaal met een vroeg startnummer optimaal van de omslag van het weer.

De toppers moesten in dichte sneeuwval met slecht zicht naar beneden en konden een goede klassering vergeten. De Zwitserse Lara Gut, die als zestiende finishte, liep in het algemeen WB-klassement iets in op Vonn. Het verschil is nu nog maar acht punten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu