Het antwoord is duidelijk: Dick Lukkien moet volgens jullie bij FC Groningen vertrekkend trainer Danny Buijs opvolgen

Dick Lukkien. Foto: archief Marcel van Hoorn

Als het aan lezers van Dagblad van het Noorden ligt, wordt Dick Lukkien de nieuwe trainer van FC Groningen.

Met afstand is de huidige trainer van FC Emmen en voormalig assistent-trainer van FC Groningen de favoriet van de lezers van deze website. In minder dan een etmaal brachten drieduizend mensen hun stem uit op één van de tien mogelijke kandidaten. Lukkien is met 926 stemmen de gedroomde kandidaat om de huidige oefenmeester Danny Buijs op te volgen.

Lukkien populairder dan Van Wonderen, Koeman en Wiegman

FC Groningen maakte woensdag bekend dat aan het einde van dit seizoen afscheid wordt genomen van trainer Buijs en assistent Adrie Poldervaart.

De lezers van DVHN blijken na Lukkien een voorkeur te hebben voor Kees van Wonderen, de huidige trainer van Go Ahead Eagles. Hj scoorde in de poll 514 stemmen. Een goede derde werd Erwin Koeman. De oud FC Groningen-voetballer was in de poll goed voor 393 stemmen. Koeman heeft recent echter aangegeven vanwege gezondheidsredenen met trainerspensioen te gaan.

Van der Looi scoort opvallend weinig stemmen

Sarina Wiegman, de bondscoach van de dames van Engeland, lijkt volgens de lezers ook een goede kandidaat. Met 281 stemmen geniet zij de vierde voorkeur. Daarmee blijft ze nipt trainers als Joop Gall en Frank Wormuth (Heracles) voor.

De achterhoede in deze poll wordt gevormd door Mischa Visser, Frank de Boer, Erwin van de Looi en Marcel Groninger. Opvallend is dat Van de Looi - met de bekerwinst toch de succestrainer van FC Groningen - in de poll het minste aantal stemmen kreeg.

Nieuws

menu