Vooralsnog geen aanvallende versterking voor FC Emmen, maar de hoop wordt nog niet opgegeven

FC Emmen coach Dick Lukkien en zijn staf. Foto: ANP

FC Emmen is er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de transferdeadline de gewenste aanvallende versterking aan zich te binden. Desalniettemin wordt de zoektocht voortgezet.

Maandag legden de Emmenaren met Felix Wiedwald en achtvoudig Oranje-international Ricardo van Rhijn een doelman en multifunctionele verdediger vast. Daarmee konden twee van de vier transferwensen van het verlanglijstje van trainer Dick Lukkien worden afgestreept. Tegelijkertijd bleven de andere twee onvervuld, namelijk de wens om nog een behendige linkervleugelaanvaller en een balvaste spits aan de selectie toe te voegen. Op die posities vindt de trainer de spoeling nog te dun.

Aandacht verleggen

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers heeft dinsdag op de slotdag van de transferperiode druk onderhandeld om Lukkien van het juiste spelersmateriaal te kunnen voorzien, maar het mocht niet baten. De onderhandelingen met diverse opties liepen stuk, zo laat Lubbers weten. Om welke spelers het zou gaan, wil hij niet zeggen. De club verlegt de aandacht nu naar transfervrije spelers - die club- en contractloos zijn - om alsnog de gewenste aanvallende versterking binnen te halen.

Als dat niet lukt, is wachten tot 1 januari een andere mogelijkheid voor FC Emmen; dan breekt de eerstvolgende transferperiode aan. Één voordeel: de periode tussen beide ‘ transferwindows ’ is nog nooit zo kort geweest. Dat heeft te maken met het nog altijd om zich heen grijpende coronavirus. Daardoor heeft de KNVB besloten het in Nederland mogelijk te maken om tot en met gisteren spelers te kopen. Normaal gesproken eindigt de transferperiode hier op 1 september.

Sterkhouders blijven

Tegenover het uitblijven van aanvallende versterking, staat het aanblijven van sterkhouders als Glenn Bijl, Sergio Peña en Miguel Araujo. Vooral aan Bijl zou de afgelopen periode door andere clubs zijn getrokken. Zo informeerde FC Utrecht onlangs naar de diensten van de rechtervleugelverdediger in de zoektocht naar een opvolger van de naar Ajax vertrokken Sean Klaiber. Tot een concreet bod op Bijl kwam het echter nooit.

In een speciale transfereditie van onze FC Emmen-podcast Radio Meerdijk bespraken we onder andere in hoeverre de kersverse aanwinst (en achtvoudig international) Ricardo van Rhijn in Emmen uit de neerwaartse spiraal weet te geraken. Ook gaat het over de wel of niet mislukte zoektocht naar een aanvallende versterking.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu