Voorbeschouwing FC Emmen - Jong AZ met Dick Lukkien en Ole Romeny. 'Dat soort dingen kun je beter niet aan mij vragen'

Dick Lukkien over de wedstrijd tegen Jong AZ: 'Dat soort dingen kun je beter niet aan mij vragen'

FC Emmen treedt vrijdagavond aan tegen Jong AZ. Eerder dit seizoen wist de beloftenploeg de Drenten belangrijke punten af te snoepen. Met de lonkende promotie (en het kampioenschap) wil FC Emmen er alles aan doen om dat dit keer te voorkomen.

„Een goede voetballende ploeg”, zo omschrijft trainer Dick Lukkien de Alkmaarders. Ze kregen tegen Roda JC dan wel met 0-1 aan de broek, maar waren daarvoor vijf wedstrijden ongeslagen. Volgens Lukkien is Jong AZ geen ploeg waar bepaalde spelers er echt bovenuit steken, maar is het collectief de kracht van dit elftal. „Het team is voor mij de grote uitblinker”, aldus de trainer.

Platte kar

We spraken Lukkien onder meer nog over de lonkende promotie. Met nog vijf wedstrijden te gaan, komt het wel erg dichtbij. Als FC Emmen vrijdag wint en de resultaten op de andere velden zijn gunstig, dan kan de ploeg volgende week uit bij FC Dordrecht promotie veiligstellen. Daar is Lukkien echter nog niet mee bezig, onthult hij. En die platte kar? Tsja... Bekijk het interview voor zijn reactie.

Rendement omhoog

Ook Ole Romeny verscheen voor onze camera. Hij is na zijn vertrek bij NEC Nijmegen afgelopen januari in Emmen met zijn neus in de boter gevallen, gezien de prestaties van FC Emmen. Romeny speelt regelmatig in de basis, maar toont zich zelfkritisch. Scoren kan hij volgens eigen zeggen wel, maar de teller staat tot nu toe op slechts één goal en één assist. Dat moet beter kunnen, toch?

Nieuws

menu