Voormalig ADO-topman Beijersbergen overleden

Voormalig ADO-topman Beijersbergen overleden ANP

Voorlopig topman Paul Beijersbergen van ADO Den Haag is dinsdag bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Beijersbergen (49) was lang een bekend gezicht in Den Haag, als commissaris en mede-aandeelhouder van ADO. Hij had sinds kort een adviseursrol bij FC Dordrecht, waar zijn vriend Marco Boogers als technisch manager werkt.

Beijersbergen was als commissaris in 2008 betrokken bij de overname van ADO door Mark van der Kallen, die daarmee voorkwam dat de club failliet zou gaan. De twee 'redders' van de club zaten tot de zomer van 2012 in de raad van commissarissen van de eredivisieclub. Samen deden ze onder meer de contractonderhandelingen met spelers en trainers.

Beijersbergen en grootaandeelhouder Van der Kallen stapten uit de rvc, mede omdat ze op internet zwart werden gemaakt door anonieme personen. Samen verkochten ze ADO ruim een jaar geleden aan het Chinese bedrijf United Vansen van Hui Wang.

Beijersbergen had geen officiële rol bij FC Dordrecht, al liepen er gesprekken over een rol in de rvc. De bekende ondernemer uit Strijen had diverse directiefuncties bij andere bedrijven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu