Voormalig FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi verkast naar FC Utrecht. Ook Eljero Elia in gesprek met de club

Mimoun Mahi.

Mimoun Mahi. Foto: BSR Agency

FC Utrecht gaat zich vandaag versterken met Mimoun Mahi. De club uit de Domstad en de Haagse aanvaller zijn al maanden met elkaar bezig, maar de overstap liep vertraging op vanwege de coronacrisis en de uitgestelde Zwitserse competitie, waarin Mahi met FC Zürich speelde.

De 26-jarige Mahi is na Django Warmerdam (FC Groningen) en Daniël Arzani (Manchester City, op huurbasis) de derde versterking voor het nieuwe seizoen bij FC Utrecht.

Mahi heeft ruime ervaring in de eredivisie, hij speelde er voor Sparta (zeven doelpunten in 41 wedstrijden) en FC Groningen (39 goals in 138 duels). Vorig jaar verkaste de Marokkaans international naar FC Zürich, waar hij vorig seizoen tot achttien duels kwam waarin hij twee keer scoorde. FC Utrecht is al een tijd bezig met de komst van Mahi, die zich in de belangstelling speelde van meer eredivisieclubs. De deal liep vertraging op vanwege de coronacrisis. Nu de Zwitserse competitie ten einde is, is het toch nog tot een transfer gekomen. Mahi tekent een meerjarig contract.

In gesprek met Elia

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's