Voormalig FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi verkast naar FC Utrecht. Ook Eljero Elia in gesprek met de club

Mimoun Mahi. Foto: BSR Agency

FC Utrecht gaat zich vandaag versterken met Mimoun Mahi. De club uit de Domstad en de Haagse aanvaller zijn al maanden met elkaar bezig, maar de overstap liep vertraging op vanwege de coronacrisis en de uitgestelde Zwitserse competitie, waarin Mahi met FC Zürich speelde.

De 26-jarige Mahi is na Django Warmerdam (FC Groningen) en Daniël Arzani (Manchester City, op huurbasis) de derde versterking voor het nieuwe seizoen bij FC Utrecht.

Mahi heeft ruime ervaring in de eredivisie, hij speelde er voor Sparta (zeven doelpunten in 41 wedstrijden) en FC Groningen (39 goals in 138 duels). Vorig jaar verkaste de Marokkaans international naar FC Zürich, waar hij vorig seizoen tot achttien duels kwam waarin hij twee keer scoorde. FC Utrecht is al een tijd bezig met de komst van Mahi, die zich in de belangstelling speelde van meer eredivisieclubs. De deal liep vertraging op vanwege de coronacrisis. Nu de Zwitserse competitie ten einde is, is het toch nog tot een transfer gekomen. Mahi tekent een meerjarig contract.

In gesprek met Elia

FC Utrecht is in aanvallend opzicht druk bezig met versterkingen. De Australische vleugelaanvaller Daniel Arzani (21) werd al gehuurd van Manchester City. In een talkshow van Voetbal International beloofde grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht gisteren twee aanvallende versterkingen op korte termijn. Mahi, die wordt gezien als een speler die op alle plekken in de voorhoede uit de voeten kan, is dus binnen en verder heeft de club al een eerste gesprek gehad met Eljero Elia (33) van Istanbul Basaksehir.

De dertigvoudig international heeft de clubs voor het uitkiezen en staat ook in de belangstelling van FC Groningen. Arjen Robben stuurde Elia een aantal weken geleden een bericht met de vraag of hij te porren was voor een overstap. Ook ADO Den Haag en FC Twente toonden interesse, terwijl Istanbul Basaksehir nog hoopt op een contractverlenging. Ook vanuit Duitsland, Italië en België (Standard Luik) is er belangstelling.

Spoedig gaat een delegatie van FC Utrecht opnieuw om de tafel met Elia en zijn management. Volgens zaakwaarnemer Frank Schouten is er nog geen overeenkomst en wacht Elia nog op een gesprek met FC Twente, de club die in de oudgediende nog altijd een welkome versterking ziet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu