Voormalig FC Groningen-aanvaller slacht Leekster Eagles

Yassine Zakir. Foto: DVHN

De zaalvoetballers van Leekster Eagles wachten nog steeds op de eerste overwinning in de eredivisie. De ploeg van trainer Martijn Alssema verloor in eigen huis met duidelijke cijfers van White Stones uit Egmond aan Zee: 5-10. Onbetwiste uitblinker bij de gasten was een ex-FC Groningen-speler: Yassine Zakir.

White Stones eindigde in het afgelopen afgebroken seizoen als laatste in de eredivisie met slechts één punt. De club zou in een normaal seizoen dus hoogstwaarschijnlijk gedegradeerd zijn, maar de Egmonders mogen het nog een jaar proberen en doen het in dit seizoen, mede dankzij een flink contingent nieuwe spelers, verrassend goed. White Stones staat na vier duels derde op de ranglijst. 

In Leek lieten de Noord-Hollanders zien dat ze niet bepaald een degradatiekandidaat zijn. Al na vijf minuten stond er 0-3 op het scorebord. Grote uitblinker en maker van de eerste twee goals was Yassine Zakir, die tussen 2014 en 2017 bij FC Groningen speelde en voornamelijk uitkwam voor Jong FC Groningen. 

Goals, goals, goals

Onder aanvoering van Zakir liep White Stones uit naar 0-5. Eagles kwam nog voor rust terug tot 1-5, via een prima goal van Luciano Matulessy. Aanvoerder Karim Layeb maakte even later 2-5 en er leek meer in het vat te zitten voor de Leeksters, maar schoten van Stan van der Wal, Layeb en doelman Age-Wim van der Zee gingen net naast en over.  

Met nog twaalf minuten te gaan tikte Van der Wal van dichtbij wel de 3-5 tegen de touwen en toen werd het met nog zes minuten te gaan even echt spannend, maar Zakir maakte een eind aan die spanning door de 3-6 te scoren. Daarna volgde een dolkomisch slot met goals over en weer. Rochendy Constansia en Layeb scoorden allebei nog namens Leekster Eagles, dat met één punt uit vier wedstrijden in de onderste regionen van de eredivisie blijft vertoeven. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu