Voormalig FIFA-voorzitter Blatter lag in ziekenhuis met corona

Voormalig FIFA-voorzitter Blatter lag in ziekenhuis met corona ANP

De 84-jarige Sepp Blatter heeft vorige maand een tijdje in het ziekenhuis gelegen. De voormalige voorzitter van de mondiale voetbalfederatie FIFA was verkouden en had hoge koorts. "Ik voelde me gewoon niet goed", zei Blatter tegen The Athletic. De Zwitser testte in het ziekenhuis positief op het coronavirus.

Blatter mocht al snel weer naar huis, waar hij wel twee weken in quarantaine moest blijven. "In die periode had ik geen symptomen en voelde me goed. Nu ben ik terug, symptoomvrij, en klaar om weer te vechten."

Blatter was jarenlang voorzitter van de FIFA. Hij stapte in 2015, kort na zijn herverkiezing, onder grote druk op. De mondiale voetbalfederatie zat toen middenin een groot corruptieschandaal. De bejaarde Zwitser kreeg vanwege een omstreden deal met Michel Platini een schorsing van acht jaar, die later werd teruggebracht tot zes jaar. Blatter en Platini, die moest aftreden als voorzitter van de Europese federatie UEFA, vechten hun schorsingen nog steeds aan in een poging hun naam te zuiveren.

Nieuws

Meest gelezen

menu