Voormalig racedirector van de 4 Mijl Grietje Pasma overleden

Grietje Pasma is overleden. Foto: Archief DvhN

In haar woonplaats Groningen is op 67-jarige leeftijd Grietje Pasma plotseling overleden. Pasma was onder meer bekend van haar rol als racedirector van het loopevenement de 4 Mijl van Groningen.

Pasma maakte als directeur van Topsport Noord-Nederland de 4 Mijl tot het evenement dat het anno 2019 is, een loopwedstrijd van Haren naar Groningen met meer dan 20.000 deelnemers. In 1997 nam ze de organisatie van de 4 Mijl over.

In oktober 2015 deed ze haar laatste 4 Mijl en werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Functies bij Donar

Pasma was ook een fervent supporter van basketbalclub Donar, waar ze in het verleden ook tal van functies bekleedde. Zo was ze onder meer de oprichtster van de Basketbal Business Club (BBC), die inmiddels meer dan tweehonderd leden telt en de financiële tak is van de meervoudig landskampioen. Pasma was een vaste bezoeker van de thuis- en ook regelmatig de uitwedstrijden van de club.

Pasma tekende met haar bureau voor de organisatie van meer evenementen. Zo organiseerde ze boksgala’s, het NK tafeltennis en handbalinterlands.

Voor al haar verdiensten kreeg Pasma naast haar ridderorde ook de Breedtesportpenning (2007), de Provinciale Sportprijs (2010) en de Jans Catsprijs (2011).


Nieuws

Meest gelezen

menu