Voorzitter Bayern: transferbedragen naar beneden

Voorzitter Bayern: transferbedragen naar beneden ANP

De transfersommen in het betaald voetbal zullen als gevolg van de coronacrisis fors dalen. Dat verwacht voorzitter Herbert Hainer van Bayern München. "Het spreekt voor zich dat wanneer de inkomsten afnemen bij de clubs, er minder geld beschikbaar is en de transferbedragen lager zullen uitvallen", zegt hij in het ledenblad '51'.

"Ik kan de toekomst niet goed voorspellen, maar er zal wel heel wat veranderen. Gezien de economische impact van de coronacrisis op het dagelijks leven van mensen, zijn de ongehoorde miljoenenbedragen voor de aankoop van spelers nog minder te rechtvaardigen dan ze al waren", aldus de 65-jarige Hainer. "Ik hoop dat het gezonde verstand terugkeert."

Hainer is overigens optimistisch over de toekomst van Bayern. "De club staat er uitstekend voor. Natuurlijk staat ook Bayern voor een zware financiële opgave, maar ik ben er zeker van dat de club deze periode zonder al te grote schade doorstaat."

De Bundesliga ligt nog altijd stil, maar er is stille hoop dat de competitie in mei kan worden hervat. Veel clubs hebben de trainingen heel voorzichtig weer opgepakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu