Voorzitter Coe van IAAF weer onder vuur

Voorzitter Coe van IAAF weer onder vuur ANP

Voorzitter Sebastian Coe van de internationale atetiekfederatie IAAF ligt opnieuw onder vuur. De Brit zou weet hebben gehad van pogingen tot omkoping bij de toewijzing van de WK's atletiek van 2017 en 2019. Londen won de stemming voor de organisatie van de WK van 2017 van Doha. De hoofdstad van Qatar kreeg vervolgens wel de WK van 2019 toegewezen.

De Engelse krant Daily Mail berichtte dat Coe bij de stemming in 2011 zou hebben gezien dat leden van het bidcomité van Doha 'bruine enveloppen' uitdeelden. Hij was in die tijd nog geen voorzitter van de IAAF, maar wel lid van het dagelijks bestuur.

De voormalige topatleet op de middenafstand liet in The Guardian optekenen dat hij niets heeft gezien dat op omkoping zou kunnen wijzen. Hij zei wel dat er in die tijd geruchten waren over corruptie. De IAAF kondigde eerder deze week aan dat het onderzoek gaat doen naar mogelijke corruptie bij de toewijzing van beide kampioenschappen.

Coe kwam vorig jaar in opspraak vanwege zijn adviseurschap bij het Amerikaanse sportkledingmerk Nike. Hij zou gelobbyd hebben voor de toewijzing van de WK atletiek van 2021 aan het Amerikaanse Eugene.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu