Voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen plaatst open brief: steun ons waar mogelijk

Voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen liet dinsdag een open brief aan de supporters in Dagblad van het Noorden plaatsen. Foto: "ANP SPORT / Lars Smook"

FC Emmen heeft in een open brief de supporters opgeroepen om de club te blijven steunen, zodat de Drentse nummer twaalf van de eredivisie goed door de coronacrisis komt.

,,Elke euro telt in deze periode en er worden offers gevraagd van ons allemaal. Ik doe een morele doch dringende oproep aan jullie om ons te steunen waar mogelijk’’, schrijft voorzitter Ronald Lubbers namens bestuur, directie, medewerkers, trainers en spelers in een uitgebreide boodschap, die dinsdag in Dagblad van het Noorden staat afgedrukt.

De preses refereert onder meer aan de heroïsche opmars van FC Emmen in het betaald voetbal de laatste jaren en haalt herinneringen op, onder meer aan de tijd dat de Drenten werden weggezet als een campingelftal en hoe dat gedreven door het succes een geuzennaam werd.

Bij FC Emmen wordt intern nagedacht over hoe mogelijke problemen die ontstaan door de coronacrisis het hoofd te bieden, maar de club heeft (nog) geen concrete maatregelen uitgevaardigd zoals dat bij FC Groningen het geval is.

Die club maakte maandagavond bekend dat er een forse ingreep wordt gedaan in de eigen organisatie door elf mensen te ontslaan. Ook wordt er een collectief loonoffer gebracht. Verder deed FC Groningen een klemmend beroep op de achterban om seizoenkaarten te verlengen en sponsorcontracten te verlengen om de club in de benen te houden. Daarbij geeft FC Groningen een garantie af: voor elke wedstrijd zonder publiek krijgen supporters en sponsors naar rato hun geld terug.

In Drenthe is de situatie anders dan 60 kilometer noordwaarts. Zo werkt FC Emmen met een kleinere organisatie, heeft de club een uitpuilende businesstribune en telt het stadion bijna louter seizoenkaarthouders. Of er bij FC Emmen ook maatregelen in deze orde van grootte nodig zijn zal op termijn duidelijk worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu