Vraagtekens over hervatten Bundesliga na besmette spelers Köln

Vraagtekens over hervatten Bundesliga na besmette spelers Köln ANP

De discussie over het wel of niet hervatten van de Bundesliga heeft een nieuw hoofdstuk gekregen nu bij 1. FC Köln drie personen het coronavirus onder de leden hebben. Twee voetballers en een fysiotherapeut vertonen geen ziekteverschijnselen maar moeten wel twee weken thuis blijven.

Karl Lauterbach, politicus en professor in de gezondheidskunde, snapt er niets van dat de rest van de selectie van FC Köln gewoon verder traint. "Wie met COVID-19 traint, riskeert schade aan longen, hart en nieren", weet hij. "Het verbaast me dat spelers dit toestaan. Voetbal moet een voorbeeld geven en geen broodspelletje zijn."

De clubs in de Bundesliga hopen over twee of drie weken de onderbroken competitie zonder publiek te hervatten. 1. FC Köln staat tiende in de hoogste Duitse voetbalklasse.

Positief

Tim Meyer, arts van de Duitse voetbalbond, is nog steeds positief over een snelle herstart. "We zijn ervan overtuigd dat we spelers in staat kunnen stellen hun beroep uit te oefenen met de best mogelijke bescherming tegen infectie", stelt hij.

Kevin Kühnert, politicus van de SPD, snapt dat de beste Duitse voetbalclubs veel inkomsten missen nu de Bundesliga stilligt. "Maar nu hervatten kost denk ik veel meer. Dan heb je een enorm imagoschade", zegt hij. "De hele samenleving zucht onder de coronacrisis en de clubs willen snel weer gaan voetballen. Zo geef je wel een heel slecht signaal af."

Nieuws

Meest gelezen

menu