Evgeniy Levchenko, oud-speler van FC Groningen en voorzitter van spelersvakbond VVCS in DVHN Live

Evgeniy Levchenko was maandag te gast in DVHN Live. De oud-speler van FC Groningen is sinds 2019 voorzitter van spelersvakbond VVCS. Hij sprak over betaald voetbal tijdens de coronacrisis en beantwoordde vragen van kijkers.

Al in zijn tijd als speler van FC Groningen (2005-2009) was Levchenko iemand die er geen moeite mee had om op de voorgrond te treden en het woord te voeren namens de spelersgroep. Inmiddels heeft de 42-jarige, tot Nederlander genaturaliseerde Oekraïner, er min of meer zijn dagelijks werk van gemaakt, want sinds 1 juli 2019 is hij de voorzitter van spelersvakbond VVCS.

Spreekbuis

Als spreekbuis van alle betaald voetballers in Nederland heeft hij duidelijke ideeën over de omstandigheden waaronder het eventueel verder moet met de eredivisie en de eerste divisie, mochten de competities nog worden hervat deze zomer. Uiteraard staat het veiligheidsbelang voor Levchenko op. Ook maakte de ex-profvoetballer en huidige analist en tv-personality de afgelopen weken duidelijk dat niet iedere speler zomaar even grote bedragen kan afstaan aan goede doelen in de samenleving, zoals Lionel Messi of Cristiano Ronaldo dat deden. Veel voetballers verdienen een heel normaal salaris en zijn zeker geen miljonair.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
DVHN Live
Video
menu