Vrees wordt werkelijkheid: FC Emmen-aanvaller Rui Mendes wekenlang buitenspel door horrortackle tijdens duel met PSV

Mauro Jünior van PSV maakt een forse tackel op het kuitbeen van Rui Mendes. De aanvaller van FC Emmen ligt er wekenlang uit door een knieblessure. Foto: ANP/Cor Lasker

FC Emmen kan minimaal de komende zes weken niet beschikken over Rui Mendes. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de binnenband van zijn rechterknie is beschadigd na de horrortackle tijdens het duel met PSV.

Daarnaast is duidelijk geworden dat de knieschijf van Mendes uit de kom is geweest. De aanvaller van FC Emmen zal nu eerst zes weken een brace moeten dragen en kan daarna pas aan zijn verdere herstel werken.

Kort voor rust werd de wedstrijd tussen FC Emmen en PSV opgeschrikt door een harde tackle van Mauro Júnior op Mendes. De aanvaller van FC Emmen werd geraakt op zijn kuitbeen en leek daarbij zijn knie te verdraaien.

Júnior mist ‘slechts’ twee wedstrijden

Terwijl het publiek de adem inhield, werd Mendes minutenlang op het veld verzorgd voordat hij er per brancard af ging. Hoewel Júnior direct zijn spijt betuigde, toonde scheidsrechter Jeroen Manschot hem een rode kaart.

Júnior is minder lang afwezig dan zijn slachtoffer. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de linksback woensdag een schorsing opgelegd van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. PSV heeft besloten niet in beroep te gaan.

Afwezigheid aderlating voor FC Emmen

De lange afwezigheid van Mendes is een aderlating voor de ploeg van Dick Lukkien. De selectie waarover hij beschikt is namelijk al niet al te breed, mede door de langdurige geblesseerden Maikel Kieftenbeld, Mart Lieder en Jeff Hardeveld.

De oefenmeester moest het tegen PSV ook stellen zonder Lorenzo Burnet, Metehan Güclü, Azzeddine Toufiqui, Floris Quaedvlieg, Maurilio de Lannoy en de onlangs aangetrokken maar nog altijd niet speelgerechtigde Oussama Darfalou.