Vreugdenhil geeft Assen laatste Drentse zege

De eindsprint bij de laatste schaatsmarathon in Assen, met links Ivanie Blondin naast de uiteindelijke winnares Irene Schouten. FOTO NEEKE SMIT

Frank Vreugdenhil heeft de laatste marathon op het ijs van De Bonte Wever gewonnen.

Frank Vreugdenhil heeft de laatste marathon op het ijs van De Bonte Wever gewonnen.

De tuinier uit Eldersloo klopte in de eindsprint Mats Stoltenborg, de enige medevluchter die ook twee ronde voorsprong op het peloton had.

Assen kreeg tot besluit een prachtige laatste marathon. Zowel de mannen als de vrouwen maakten er een prachtige show van. Bij de mannen reden acht mannen weg, waarna uiteindelijk tien schaatsers het peloton lapten. Vreugdenhil en Stoltenborg reden een zenuwslopende finale, inclusief sur place, waarna de Drent van Okay Fashion zich de sterkste en koelbloedigste toonde.

Bij de vrouwen nam Janneke Ensing met haar derde plek een voorschot op de eindzege van de Marathon Cup. Met alleen Alkmaar (zaterdag) nog in het verschiet vergrootte de Gietense haar voorsprong in het klassement op Iris van der Stelt.

De overwinning bij de vrouwen ging naar Irene Schouten. De Ansdijkse was na een magistrale tumultueuze sprint de Canadese Ivanie Blondin, kersvers wereldkampioene op de mass-start, net te snel af.

Nieuws

Meest gelezen

menu