Vrouwen ACV en Oranje Nassau koploper na tweede winst

Foto: ANP

Een week voor hun onderlinge clash hebben ACV en Oranje Nassau hun tweede winst geboekt en ze delen de koppositie in de hoofdklasse ACV versloeg in Assen Berkum met 3-1 en Oranje Nassau had weinig te duchten van RCL : 3-0.

In de eerste helft had ACV een enorm overwicht en Berkum wachtte min of meer geduldig op eigen helft op de Drentse vrouwen. Legio kansen waren niet besteed aan de ploeg van trainer Sven Krol. Het was vooral veel zoeken en weinig vinden.

Na de thee werd ACV alsmaar dominanter in hun eigen territorium en dat leidde tot treffers. Eerst knalde Amber Bandringa de 1-0 binnen en na 65 minuten voetballen scoorde Marleen Beenker na mooi voorbereidend werk van Dionne Keizer. Snel daarna rommelde Berkum de 2-1 binnen en werd het toch nog spannend. Kort voor tijd maakte Lisanne Dik met 3-1 een einde aan de opwinding door te scoren met de specialiteit van het huis, een mooie slalom door de defensie van Berkum.

Oranje Nassau was duidelijk de baas over RCL. Na een aarzelend begin vrat het hongerige ON de meiden uit Leiderdorp langzamerhand op.

Evelien Mensies maakte halverwege de eerste helft de 1-0 en in het tweede bedrijf besliste Carolien Vegter de wedstrijd met de 2-0 en 3-0. De studente verpleegkunde was tweemaal attent en sterk in de afronding. Daar mankeerde voor de rest nog wel wat aan volgens trainer Gerard Molenaars: ,,We hebben goed gevoetbald, maar hadden veel meer doelpunten moeten maken. We hebben vier keer tegen de lat geschoten.’’ Ook redde doelvrouwe Hannah van den Heuvel van RCL meerdere malen fraai.

Molenaars heeft nu al zin in de Noordelijke topper van komende zaterdag: ,,We gaan vol vertrouwen die kant op’’, aldus de ervaren oefenmeester

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu