Vrouwen Hockeyclub Groningen laten kans op koppositie liggen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De vrouwen van Hockeyclub Groningen konden zondagmiddag de koppositie heroveren op Oranje-Rood, maar de 2-2 tegen Almere, voorlaatste op de ranglijst, was niet genoeg.

Groningen had na de winterstop nog niet gescoord uit een strafcorner, maar tegen Almere lukte het eindelijk wel. Liz Klompmaker pushte twee strafcorners in het doel. Ook Almere scoorde twee keer, waardoor Groningen slechts één puntje bij mocht schrijven.

,,We hebben te veel kansen nodig om een goal te maken’’, baalde Groningen-coach Julian Steen. ,,We speelden in de tweede helft goed, maar het moeilijke scoren breekt ons op. We maken de keeper van de tegenstander te vaak goed. Als wij niet overtuigend zijn in onze afronding en hun keeper kan drie, vier keer redding brengen, groeit zij in de wedstrijd. Als we voor het doelpunt gaan, moeten we dat met meer overtuiging doen.’’

Door het puntverlies is de top van de ranglijst in de promotieklasse meer in elkaar geschoven. ,,Het is spannend’’, aldus Steen. ,,Volgende week spelen we tegen de hekkensluiter. Als we mee willen doen, moeten we die winnen.’’

Mannen

In de overgangsklasse kwamen de mannen van Groningen en GCHC in actie. Beide ploegen wonnen. Groningen was op de Harener Holt met 4-3 te sterk voor Alphen en de studenten van GCHC wonnen met 2-0 op bezoek bij Phoenix uit Zeist. Door de zeges krijgen Groningen en GCHC steeds meer aansluiting met de bovenste teams.