Vrouwen Hockeyclub Groningen leveren na nederlaag koppositie in

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: ANP

De vrouwen van Hockeyclub Groningen verloren zondagmiddag op bezoek bij Victoria met 2-1. Door de nederlaag in Rotterdam verspeelde Groningen de koppositie aan Oranje-Rood.

Groningen-coach Julian Steen zag zijn team drie kwarten uitstekend hockeyen. In het eerste kwart kwamen de gasten al snel op 0-1, waarbij Floks van der Beek aan het einde stond van een fraaie aanval.

In het tweede kwart was Groningen heer en meester, maar scoren deed de ploeg niet. In het zwakke derde kwart kregen de gasten prompt twee treffers tegen. Groningen herstelde zich in het laatste kwart, maar kon de achterstand niet meer repareren.

,,We speelden drie goede kwarten, maar als het niet goed is, vallen we ver weg. Voor de winter hadden we bovendien minder kansen nodig om te scoren en liep de strafcorner beter. Dat is op dit moment het euvel’’, zo vatte Steen samen.

Mannen

De mannen van Groningen hebben de smaak te pakken. Op bezoek bij de nummer twee van de overgangsklasse, Breda, werd met 4-1 gewonnen. Groningen krijgt de top van de ranglijst steeds meer in het vizier.

Ook GCHC kende een goed weekend. Thuis werd het laag geklasseerde Hilversum op een 5-1 nederlaag getrakteerd. De Groningse studenten staan knap vijfde in de overgangsklasse.