Vrouwen Noord Nederlandse Golf & Country Club uit Glimmen doen goede zaken

Een voorraad ballen ligt klaar om weggeslagen te worden Foto: Nienke Maat

De vrouwen van de Noord Nederlandse Golf & Country Club uit Glimmen hebben een belangrijke stap gezet op hun weg naar handhaving op het hoogste niveau. Op de baan van de Hilversumsche denderden zij met liefst 18-0 over Amelisweerd heen.

,,De score geeft een ietwat vertekend beeld. Het was geen walk over’’, stelt teamcaptain Martien Schipper zich bescheiden op. ,,Twee foursomes gingen door tot de zeventiende hole en één tot de achttiende. Wij hebben flink ons best moeten doen.’’

In de meeste singles was het krachtsverschil wel groot. Zo wist Annemieke van de Koppel-Noort zich in haar partij al verzekerd van de winst met nog 6 holes te gaan, Nisha van der Meer en Kaylee de Jonge met nog 4 holes te gaan en Karin Jansen met nog 3 holes te gaan. Marloes van den Brink won met 2 up, Martien Schipper met 3 om 1.

De Noord Nederlandse rukte door de overwinning op naar de tweede plaats en heeft zelfs nog uitzicht op deelname aan de kruisfinales om het Nederlands clubkampioenschap voor golfteams op de baan van de Hooge Graven in Ommen. Al veronderstelt Schipper dat die doelstelling net te hoog gegrepen is voor haar team.

,,Ik denk dat de Haagsche en Houtrak eerste en tweede worden in onze poule en dat wij met de Hilversumsche gaan strijden om de derde en vierde plaats. We hebben tegen Amelisweerd goede zaken gedaan en zitten aan de goede kant van de ranglijst.’’

Voor de mannen van De Gelpenberg uit Aalden is degradatie bijna niet meer te voorkomen. Zij verloren op de baan van Prise d’Eau met 14-4 van De Hoge Kleij en staan na vier competitieronden met nul punten troosteloos onderaan.

,,Ik mag het niet hardop zeggen, maar wij vrezen dat wij het niet gaan redden’’, zegt teamcaptain Floris Vrolijk. ,,Om er in te kunnen blijven zullen we de laatste twee wedstrijden moeten winnen. Wij hopen natuurlijk nog wat te kunnen doen, maar het wordt heel lastig.’’

Tegen De Hoge Kleij verloor zijn team ,,kansloos’’, laat Vrolijk weten. Hij harkte in zijn single zelf nog wel twee punten binnen, net als Wiljan Drenth. Kevin Reints, Roelof Koopman, Jorick van Geel en Rob Herbers stonden met lege handen.

Nieuws

menu