Vrouwen in eredivisie mogen toch voetballen en dat geeft weer hoop voor andere topsporters

De voetbalsters in de vrouwen eredivisie mogen toch blijven spelen. Het kabinet had er nog geen dag voor nodig om het besluit terug te draaien om de competitie stil te leggen. Dat geeft andere topsporters weer hoop.

In de eredivisie vrouwen mag na een eerder verbod toch weer worden gevoetbald. Op de foto Eshly Bakker van Ajax in duel met Mandy van den Berg (rechts) van PSV Eindhoven.

In de eredivisie vrouwen mag na een eerder verbod toch weer worden gevoetbald. Op de foto Eshly Bakker van Ajax in duel met Mandy van den Berg (rechts) van PSV Eindhoven. Foto: ANP/Roy Lazet

Volgens sportminister Tamara van Ark ‘geldt wat voor mannen geldt, ook voor vrouwen’. Ze zei dat in de Tweede Kamer na kritiek op het aanvankelijke verbod voor vrouwen om vanwege de coronacrisis in de eredivisie te spelen. De laatste zet om het verbod terug te draaien, werd gegeven door meerdere fracties in de Tweede Kamer. Woordvoerders noemden het onterecht, dat de vrouwen op het hoogste niveau tijdens de gedeeltelijke lockdown niet meer mochten voetballen en hun mannelijke collega’s in ere- en eerste divisie wel.

Voetbalverbod

Nieuws

menu