Vrouwen van ACV na klinkende zege weer in titelrace

Foto: ANP

ACV had een prima dag, want de concurrenten Oranje Nassau (van Saestum 2) en The Knickerbockers (van Reiger Boys) verloren allebei. ACV won overtuigend van het normaliter toch niet kinderachtige Sparta: 6-0. De achterstand op koploper ON bedraagt nu nog maar 2 punten en op Saestum 2 nog maar één puntje.

'Wie döt mij wat vandage’, zingt Daniel Lohuis, een echt Drents uithangbord. Zo voelden de vrouwen van ACV zich zaterdag ook. Tegen de nummer 4 op de ranglijst waren de Assense vrouwen oppermachtig.

Voorsprong

Lisanne Dik schoot halverwege het eerste bedrijf haar ploeg op voorsprong en toen kon Amber Bandringa natuurlijk niet achterblijven: 2-0. Dionne Keizer zorgde met de 3-0 voor de nekslag voor de Rotterdamse vrouwen. Lisanne Dik maakte de 4-0 en Lotte Wijnalda kreeg de laatste twee doelpunten op haar naam.

De 5e was mooi, de 6e gelukkig, want een Spartaan schoot de bal tegen de rug van Wijnalda, die daarna over de doellijn huppelde. Trainer Sven Krol was uiteraard een meer dan tevreden mens: ,,Het was een heerlijke middag, ook door de andere uitslagen. We hebben de laatste weken veel kansen gemist, maar vandaag waren we messcherp. Het is weer spannend bovenin."

Nieuws

Meest gelezen

menu